Contactkoor De Regenboog

Muziek heeft een positief effect op mensen met dementie. Zingen spreekt namelijk verschillende hersendomeinen - taal, motoriek, emoties - tegelijk aan. Als medeoprichter van De Stem van ons Geheugen is woonzorgcentrum Den Olm pionier in het ontstaan van contactkoren in Vlanderen. Het Regenboogkoor van Den Olm is zo een contactkoor: bewoners zingen er samen met een familielied of mantelzorger. De momenten van verbinding die dan ontstaan zijn onbetaalbaar. Welbevinden wordt welverbinden, muziek een medium om samen te genieten.

2019 was een bijzonder jaar voor het Regenboogkoor. In januari kwam het op een ontroerende manier in beeld in de één-reeks 'Voor ik het vergeet' van Wannes Deleu.
En begin april reisde het koor op uitnodiging van de paus naar Rome. Een hele onderneming, maar een unieke ervaring voor bewoners, mantelzorgers en medewerkers die meereisden.

Wil je graag komen meezingen in deze fijne familiale en vriendschappelijke sfeer? Wees dan (bijna) elke vrijdagnamiddag om 14.30u welkom in de polyvalente ruimte van Den Olm.