Dementievriendelijk zwemmen - Spetter

Sinds de start van zwemproject 'Spetter' in 2016 geven we bewoners die dat willen, de kans om te genieten van zwemmen en waterpret. Begeleiding gebeurt door familie en vrijwilligers. 

Omdat getuigenissen van de zwemmers meer zeggen dan een algemene uitleg, laten we hieronder enkele mensen aan het woord:

  • 'Ons vader was een echte waterrat. Hij leerde mij en mijn zus zwemmen. Nu zijn de rollen omgedraaid en leer ik hem weer zwemmen. Je ziet hem echt genieten.' (dochter van Marcel)
     
  • 'Het is zo lang geleden. Zou ik het nog wel kunnen? Dankzij de hulp die ik krijg, verloopt alles zeer vlot.' (bewoonster Lucie)
     
  • 'Een unieke manier om terug contact te krijgen met mensen met dementie!' (medewerker)
     
  • 'Ik had eerst wel een beetje schrik, maar achteraf gezien was dat niet nodig. De begeleiding zorgt ervoor dat mijn angst verdwijnt.' (bewoonster Simonne)


Op de woensdagen van de oneven weken zwemmen we van 10u tot 11u. We rijden met onze eigen bus naar zwembad De Nekkerpool.
Ken jij een bewoner die ook wel mee wil? Wil jij als familielid of als vrijwilliger mee gaan zwemmen? Neem dan contact op met kinesiste Ann Suanet (email). Een zwembeurt kost 5 euro.