Dagverzorgingscentrum De Maretak

Dagverzorgingscentrum De Maretak biedt een veilige, kleinschalige dagopvang voor mensen met (jong-)dementie die nog thuis wonen. Dagopvang kan een belangrijke schakel zijn in de thuiszorg en de ondersteuning van de mantelzorger. De zorg is persoonsgericht, ze gaat uit van het individu en gebeurt in samenspraak met de mantelzorger.

Vanaf het moment van de inschrijving volgt het team van De Maretak samen met de mantelzorger het zorgtraject op. Een heen-en-weer-boekje en contact bij het brengen en halen van de bezoeker vormen de rode draad van een goede communicatie. Het team volgt het ziekteverloop op, begeleidt familiegesprekken en stemt af op thuiszorgdiensten. Altijd in overleg met de mantelzorger. Ook noden zoals kine of logopedie worden besproken.
Meer informatie over de aanpak en de zorg van De Maretak vind je hier.

Praktische informatie:

 • opvang op weekdagen van 8.30u tot 17u
   
 • busvervoer mogelijk (te bespreken bij inschrijving)
   
 • de actuele dagprijs en de prijs voor het busvervoer vind je hier
   
 • de dagprijs is inclusief: ontbijt en warme maaltijd - persoonsgerichte zorg en begeleiding - zinvolle dagbesteding - opvolging zorgtraject in samenspraak met mantelzorger
   
 • om bij de bezoeker het gevoel van vertrouwdheid te versterken, vragen wij een aanwezigheid van minimum twee dagen per week.
   
 • contacteer je ziekenfonds voor een eventuele gedeeltelijke terugbetaling van dagprijs en busvervoer

Heb je een vraag, nood aan meer info of wil je een inschrijving bespreken?
Contacteer het team opname-oriĆ«ntatie dan via 015/500.352 of email