Centrum voor dagverblijf

In het kleinschalig dagcentrum De Maretak voor gebruikers met een cognitieve beperking (hoofdzakelijk dementie) kunnen 8 - 10 gebruikers terecht van 8.30u tot 17.00u.
Deze kleinschalige aanpak maakt het mogelijk de volle aandacht te schenken aan de individuele gebruiker. Samen koken, eten, de afwas doen, wandelen en nog zo veel meer… kortom samen in een huiselijke en gemoedelijke sfeer de dag doorbrengen zoals thuis. Dit biedt niet alleen menselijk contact maar ook structuur en veiligheid. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het persoonlijk dagritme van de gebruiker en met respect voor de persoonlijke keuzes, wensen en verlangens ….


Een centrum voor dagverblijf is een belangrijke schakel in de thuiszorg en zorgt ervoor dat enerzijds de mantelzorger wat meer ademruimte krijgt en dat anderzijds de zorgvrager langer in zijn vertrouwde omgeving kan blijven wonen.
Dagopvang is mogelijk van maandag tot vrijdag, niet in het WE en op feestdagen.

Op sommige dagen wordt De Maretak plus geopend.  Op dagen dat wij meer dan 10/11 gebruikers ontvangen blijven we toch kleinschalig werken en worden de gebruikers in 2 groepen begeleid door het team van de Maretak.


Vervoer:
Indien geen beroep kan gedaan worden op een eigen vervoerregeling, kan men met een aan rolstoelgebruikers aangepast personenbusje opgehaald en terug thuis gebracht worden binnen een afgebakende regio. Kostprijs: 1.36 euro per rit.