Kortverblijf

Als mantelzorger doe je alles voor je naaste. Maar soms weegt het zorgen zwaar of heb je tijdelijk - gepland of onverwacht - nood aan ondersteuning. Dan is het goed dat je de zorg even in professionele, zorgzame handen kan geven.
Kortverblijf kan zo een belangrijke schakel zijn in de thuiszorg en in jouw draagkracht als mantelzorger.
Woonzorgcentrum Den Olm beschikt over 10 eenpersoons-kamers voor kortverblijf. Mensen met (jong-)dementie kunnen er  terecht voor tijdelijke opvang en zorg binnen een kleinschalige wooneenheid.

Zorg & aandacht
De zorg in Den Olm is persoonsgericht, ze gaat uit van het individu en houdt rekening met de noden en wensen van elke tijdelijke of permanente bewoner. Het presentieteam van de wooneenheid staat in voor de dagelijkse zorg en wordt daarin ondersteund door de andere teams en diensten in Den Olm (bv. ergotherapeuten, kine, verpleegkundig team, kookteam ...).

Wonen & leven
Op de wooneenheid zetten we in op kleine momenten van samenzijn en van gezelligheid. Maar ook overkoepelend bouwt Den Olm aan fijn en zinvol 'Wonen en leven'. Wie in kortverblijf in Den Olm woont, geven we graag de kans te genieten van dit aanbod. Ook bezoek is natuurlijk heel erg welkom. In de namiddag kan je samen iets drinken in de cafetaria. En wie wil kan op vaste dagen ‘s middags samen eten in het restaurant.

Kamer & verblijf
De kamers voor kortverblijf zijn ingericht met een hoog-laagbed, nachtkastje, tafel, stoel, zetel, ingemaakte kast en koelkast. Je hebt er ook een televisie, privé-sanitair en een noodoproepsysteem. Wie wil, kan gebruikmaken van gratis wifi.
Natuurlijk is het fijn dat de kamer aanvoelt als een vertrouwde plek die rust geeft. Voor de duur van het verblijf kan je de kamer gezellig maken met bijvoorbeeld foto’s, een plantje en persoonlijke hebbedingen.

Omdat verandering van omgeving heel wat aanpassing vraagt van een persoon met (jong-)dementie, kiezen we in Den Olm bewust voor een minimumverblijf van 4 dagen. Hoelang iemand blijft, bespreken we met de mantelzorger en hangt af van wettelijke termijnen.
Informeer ook bij je ziekenfonds of je recht hebt op een vergoeding voor kortverblijf.

Praktische info

  • de actuele dagprijs vind je hier
  • de dagprijs is inclusief: verblijf - maaltijden - persoonsgerichte zorg - maaltijden - bedlinnen - incontinentiemateriaal - opvolging zorgtraject
  • de dagprijs is exclusief: huisartsenhonoraria - medicatie - eventuele paramedische behandelingen (op doktersvoorschrift) - was van persoonlijk linnen - ziekenvervoerdiensten - andere persoonlijke uitgaven (bv. cafetaria, kapper, pedicure)
  • we bespreken alle aspecten van het verblijf tijdens een kennismakingsgesprek.

Heb je een vraag, nood aan meer info of wil je een inschrijving bespreken?
Contacteer de Sociale Dienst dan via 015/500.352 of email