Wonen en leven

Op elke wooneenheid zetten medewerkers in op kleine momenten van genieten, van samen zijn en van gezelligheid. Maar ook overkoepelend bouwt Den Olm aan fijn en zinvol 'Wonen en leven'. We vinden het daarbij belangrijk om de drempel van Den Olm te verlagen.

Om de buitenwereld binnen te brengen. 
Zo komen bijvoorbeeld klassen van de gemeentescholen GEBO en GEKKO en van Klimop langs om voor te lezen, samen te zingen, een kleine dansshow te brengen, gezelschapsspelletjes te spelen ... Kinderen hebben vaak de gave om vanzelfsprekend en natuurlijk om te gaan met mensen met dementie. Maar een eerste contact kan ook onvoorspelbaar zijn. Als leerkrachten dat willen, komen wij graag vooraf duiding geven in de klas.
Ook vrijwilligers brengen beweging in de dagen: de troubadour, het wekelijkse winkeltje, de discobar, de rijdende bibliotheek en zovele anderen.
En eigenlijk zorgt elk bezoekje ervoor dat het leven van buiten binnenstroomt in Den Olm.

Maar even belangrijk is het om de bewoners te laten deelnemen aan de wereld buiten Den Olm.
We organiseren - zelf of samen met (Bonheidense) partners - dus ook activiteiten buitenshuis: een wandeling, een voorstelling in GC 't Blikveld of de bib, een optreden van het Regenboogkoor in de kathedraal, een rit met de riksja ...


Heb jij wel zin om je als vrijwilliger eenmalig of regelmatig in te zetten?
Of heb je een idee voor een fijne samenwerking of een tof project?

Neem dan gerust contact op met Anke Geerts via email of via 015/500.399.