Wonen en leven

Het presentieteam van de wooneenheid zet elke dag in op kleine momenten van genieten, van samen zijn en van gezelligheid.

Op elke wooneenheid vind je een infobord met:

  • het menu van de week
  • nieuws over wonen en leven op de wooneenheid
  • informatie in verband met de atelierwerking, overkoepelende initiatieven en open activiteiten in Den Olm


Heb je een suggestie of een vraag? Spreek gerust het presentieteam aan.Ook overkoepelend bouwt Den Olm aan fijn en zinvol 'Wonen en leven'.

We vinden het daarbij belangrijk om de drempel van Den Olm te verlagen. Zo willen we graag de buitenwereld binnenbrengen, maar de bewoners ook laten deelnemen aan het leven buiten Den Olm.
Klassen van de gemeentescholen GEBO en GEKKO en van Klimop komen bijvoorbeeld regelmatig langs om voor te lezen, samen te zingen, een kleine dansshow te brengen, gezelschapsspelletjes te spelen of samen te knutselen ... Kinderen hebben vaak de gave om vanzelfsprekend en natuurlijk om te gaan met mensen met dementie. Maar een eerste contact kan ook onvoorspelbaar zijn. Voor leerkrachten die dat willen, geven we graag vooraf duiding in de klas. Ook vrijwilligers brengen beweging in de dagen: de troubadour, het wekelijkse winkeltje, de discobar, de rijdende bibliotheek en vele anderen. En eigenlijk zorgt elk bezoekje ervoor dat het leven van buiten binnenstroomt in Den Olm.
Den Olm organiseert ook activiteiten buitenshuis. Zelf of in samenwerking met (Bonheidense) partners: een voorstelling in GC ’t Blikveld of in de bib, een optreden van het Regenboogkoor in de kathedraal, een rit met de riksja…

Wil jij je graag inzetten als vrijwilliger in Den Olm?
Of heb je een idee voor een fijne samenwerking of een tof project?
Neem dan contact op met Anke Geerts via 015/500.399 of via email